Back to Top

RVS Slijperij Feenstra, slijpen, polijsten en afwerken van roestvast staal.

Bel: 06 - 101 96 584

Over RVS Slijperij Feenstra

In 2001 werd B. Feenstra RVS Slijperij opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Leeuwarden. Sindsdien is het bedrijf gegroeid in functie en omvang. Op1 januari 2015 werd B. Feenstra RVS Slijperij, Feenstra RVS Slijperij BV, Echter de bedrijfsstrategie is tot op de dag van vandaag nog dezelfde: voldoen aan de behoeften van opdrachtgevers door hen te voorzien van Flexibiliteit, Kwaliteit en Vakmanschap!

RVS Slijperij Feenstra biedt een flexibele inzet. Dit kan betekenen dat wij, in overleg, werkzaamheden ook buiten de reguliere arbeidstijden verrichten. Flexibiliteit betekent ook het juiste aantal mensen voor uw project. Wij verzorgen gekwalificeerd personeel voor het polijsten, slijpen en overige (af)werkzaamheden voor al uw roestvast staal. Kwaliteit leveren we niet alleen met gekwalificeerde medewerkers, maar ook de, door ons gebruikte, gereedschappen zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Door jarenlange ervaring heeft RVS Slijperij Feenstra zich onder andere gespecialiseerd in het afwerken van tanken en apparaten voor: voedingsmiddelen-, chemische- en farmaceutische industrie en het polijsten van onder andere: - leuningwerk - indampers - grote en kleine tanken - kunstwerken - hekwerken - relingen en scheepsbeslag. Flexibel zijn wij in het aannemen van speciale orders: Overdag, ‘s avonds, door de week en in het weekend, zijn wij bereid om, in onderling overleg, de werkzaamheden voor u uit te voeren.

 

logo rvs slijperij.nl

 

Roestvast of roestvrij staal, ook rvs of inox

Roestvast of roestvrij staal, ook rvs of inox genoemd, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium aanwezig.

De benaming roestvrij is algemeen ingeburgerd maar wordt door metallurgen liever niet gebruikt, aangezien gewoon staal dat nog niet geroest is, ook 'roest-vrij' is. Zij spreken van een roestvast staal. Overigens kan dit staal onder bepaalde omstandigheden wel degelijk roesten.

De oxidehuid van een roestvast materiaal sluit het onderliggende materiaal goed af, waardoor in bepaalde gevallen geen verdere roestvorming zal plaatsvinden of deze roestvorming vertraagd wordt. In de praktijk zijn er twee gevallen waarbij RVS toch kan roesten: bij de aanwezigheid van chlorides of bij de verontreiniging van het materiaal door 'gewoon' staal dat wel roest. Dit roesten kan vermeden worden door een correct type RVS te kiezen (geen 304 bij aanwezigheid van halogenen) en het materiaal te behandelen waarbij alle mogelijke verontreinigingen worden verwijderd. Dit is het zogenaamde beitsen, waarbij langs chemische weg alle verontreinigingen worden opgelost en verwijderd.

BRON: Wikipedia